Új weboldal indítása, vagy meglévő website áttervezése 1

Sikeres lépések a hatékony online marketing felé

Új website indítása, vagy egy már meglévő honlap újratervezése elsőre kissé félelmetes feladatnak tűnik sok vállalkozás számára. A kezdet, hogy hol és hogyan fogjuk meg a témát talán a legnehezebb feladat. Persze ott vannak azok a szakmabeliek, akik látványos és többnyire hatékony honlapokat szerkesztenek, de tapasztalataink szerint egy jó designer, rendszergazda, vagy egyéb informatikai területen dolgozószakember nem feltétlenül ért és nem is kell, hogy értsen az online marketing, keresőmarketing, website optimalizálás, elemzés témaköreihez.


Cikksorozatunkban azokat a főbb tényezőket részletezzük, amelyek nélkül ma nincs sikeres üzleti vagy személyes honlap. És mindezt inkább a marketing (inbound marketing) szemszögéből tesszük.
A fejezetekből nem csak azt tanulhatja meg, hogy miképp szükséges egy weboldalt optimalizálni (korábban SEO-nak hívott, ma már inkább tartalom marketingnek nevezett eszközökkel), hanem hogy olyan weboldalakat fejlesszen – vagy fejlesszenek az Ön számára -, amelyek a maximális teljesítményt hozzák. Arra is részletesen kitérünk, miképp növelheti és mérheti weboldala eredményességét

A) Látogatói statisztika, analitika, követő kód installálása

Amit nem tudunk mérni, azt nem is tudjuk fejleszteni. Épp ezért szükséges a követő kódokat a weboldalba illeszteni, mielőtt az első látogató az oldalra lépne.

A Google Analytics (GA) az első és legkézenfekvőbb megoldás (http://google.com/analytics), minthogy ez nyújtja a legszélesebb és ingyenes szolgáltatásokat és látogatottsági adatokat, és sok lehetőséget nyújt a testre szabásra is.

A Google Analytics, vagy a nyílt forráskódú Piwik (http://www.piwik.org) követő kódot a website minden egyes oldalába be kell illeszteni ahhoz, hogy átfogó adatokat kapjunk.


Látogatói statisztika, analitika, követő kód installálása

 

B) Google és / vagy Bing Webmester Eszközök konfigurálása


A  Google (http://google.com/webmasters) és a Bing (http://bing.com/webmasters) is rendelkezik olyan szolgáltatással, amely segítségével a fejlesztők, webmesterek, de ugyanúgy a weboldal tulajdonosok is lényeges adatokhoz juthatnak díjtalanul egy adott honlapról.

Ezekkel az eszközökkel a teljes site-ról, az oldalakról minden lényeges technikai információt megkapunk, így ezt a szolgáltatást mindenképpen érdemes, de inkább azt mondanánk, hogy szükséges igénybe venni, mert olyan adatok birtokába jutunk, amiket más forrásból nem tudunk megszerezni.


Néhány legfontosabb ezek közül:
•    letölthetők az adott weboldalra mutató linkek
•    amennyiben az oldalra mutató linkek között olyan található, amely ártalmas és hátrányosan befolyásolja az oldal helyezését, azokat el lehet utasítani
•    ellenőrizhetők a strukturált adatok
•    üzeneteket fogadhat, ha bármi komoly probléma merülne fel az oldallal kapcsolatban (pl. oldal feltörése, hack, …)
•    a weboldal indexeltségi állapota
•    program hibák
Fontos még, hogy a Webmester Eszközök és a Google Analytics fiókok összekapcsolhatók, így gazdagabb információ nyerhető ki az adatokból, a döntések jobban előkészíthetők.

Google, Bing Webmester Eszközök konfigurálása

C) Futtasson kereső robot szimulációt!


Bármilyen tökéletes is volt az előkészítés, javasolt egy teljeskörű website elemzést végezni, hogy kiszűrjük a hibás linkeket, nem megfelelő átirányításokat, hiányzó oldal címeket, leírásokat, valamint az esetlegesen blokkolt tartalmakat, amelyek hátrányosan befolyásolják oldalunk helyezését a keresőkben.


Erre a legmegfelelőbb eszköz a Screaming Frog SEO Spider (www.screamingfrog. co.uk/seo-spider), amelynek van ingyenes verziója is, igaz korlátozott lehetőségekkel. Ezzel az eszközzel könnyedén leellenőrízhetők a kritikus elemek, és a javításokat követően elérhető, hogy a keresők valamint a látogatók sikeresen elérjék a website minden oldalát.


Ezt a lépést kockázatos kihagyni, mert a website indulását követően rengeteg dolog kap újabb prioritást, és ha megfeledkezünk ezeknek az alapvető technikai elemeknek a javításáról, hiába várjuk, hogy weboldalunk jól teljesítsen a keresőkben.


Másrészről így leellenőrizhető, hogy a weboldalt fejlesztő cég, vagy személy valóban érti-e a szakmát, és minőségi munkát adott át nekünk.

Futtasson kereső robot szimulációt, ellenőrizze weboldalát

Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkon belül Önnek lehetőséget nyújtunk egy teljeskörű honlap audit megrendelésére

Honlap látogatottság növelés website elemzés

 

Kérjük a lehető legpontosabban töltse ki az alábbi űrlapot a honlap elemzés megrendeléséhez.
A részletes SEO audit díja HUF 17.000
Külön díjazásért (HUF 12.000) a Google Anylitics látogatottsági statisztikai valamint a Goole Search Console (korábban Webmester Eszközök) adatait is elemezzük

Név(*)
Hiányzó vagy pontatlan adat

Email(*)
Hiányzó vagy pontatlan adat

Website(*)
Hiányzó vagy pontatlan adat

Konkurrens weboldalak(*)
Ne hagyja üresen

Milyen gyakran frissíti weboldalát?(*)
Szükséges mező

Kulcsszavak(*)
Hiányzó vagy pontatlan adat

Vesszővel elválasztva írjon be legalább 5 kulcs kifejezést

Vett észre az utóbbi időben forgalom csökkenést?(*)
Szükséges mező

A Google Analytics fiókban jelöljön ki 6-12 hónapos periódust és az "Ügyfélszerzés" Minden forgalom, valamint a Kulcsszavak/Organikus részek diagramjait tekintse át.

Felhasználói és Jogi feltételek

Kérjük, hogy legörgetve a szöveget figyelmessen olvassa el.

Érvényesítés(*)
Érvényesítés
  FrissítHiányzó vagy pontatlan adat

Kérjük írja be a fenti kódot elküldés előtt

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a keresőoptimalizálás fontos híreiről soha ne maradjon le.
Küldés
Használati feltételek

Weboldal forgalmának látogatónak növelése

Pontos kereső találati eredmények

Pontos kereső találati eredményekAz Advanced Web Ranking megbízható, pontos és folyamatos kereső találati eredményeket eredményez az Ön összes kulcsszavára és weboldalára, mert:

  • Keresőbarát alkalmazás
  • A kereső találati eredmények minden alkalommal frissülnek
  • Bármely globális és lokális kereső találatai listáját mérni képes

Tovább...

Website elemzés

Website elemzésÁttekintést adunk weboldala technikai SEO helyzetéről.

Kijavítjuk az optimalizációs hibákat és a megcélzott kereső kifejezésekre oldalait a kereső találatok élére juttatjuk folyamatosan elemezve:

 

  • az oldalhibákat
  • a külső és belső linkeket
  • és az oldal reputációját és autoritását

Tovább...

Megbízható versenytárs elemzés

Megbízható versenytárs elemzésAz Advanced Web Ranking szoftverrel elemezzük versenytársainak oldalait a megcélzott kulcsszavak tükrében, hogy rövid idő leforgása alatt elérhessük a kitűzött célokat:

  • feltárva konkurrenseinek SEO stratégiáját
  • összehasonlítva a weboldalak teljesítményét kiemelve a különbségeket
  • fókuszálva a leglényegesebb SEO faktorokra

Tovább...

Kapcsolat * Rendeljen website elemzést

PanoGraph Kft.
Website optimalizálás, Keresőmarketing

Cégjegyzéksz: 19-09-517089
Adószám: 13644947-1-19
EU adószám: HU13644947

Telefon:
+36 20 9441 207

E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Website Audit és tartalom optimalizálás

Link építő eszközök és szolgáltatások

Kapcsolati link építés

Az adott weboldalra mutató linkek lényeges szerepet töltenek be a webes jelenlét erősítésében, a keresőkben elért helyezések növelésében, de ez az egyik leg időigényesebb és legnagyobb odafigyelést igénylő SEO feladat.

Bővebben...:

Kulcsszó kutatás

Az egyik legfontosabb kérdés az optimalizálásnál, hogy mely kifejezésekre koncentráljunk. Mely kulcsszó kombinációk és variációk eredményeznek növekvő számú látogatót?

Bővebben...: